Neuburské

Na Moravu se rozšířilo v druhé polovině 19. století z Rakouska. Růst je na vyšší úrovni a olistění bývá středně husté, dřevo vyzrává středně, snáší suché půdy. Pokud je olistění hodně bujné vzniká náchylnost na sprchávání hroznů, proto je vhodně štěpovat ho na slabě rostoucí odnože. Také mrazuodolnost není příliš vysoká. Víno je příjemně harmonické, plné, neutrální a při zrání v láhvi dostává příjemně malinovou vůni. Láhvově zralá vína mají vyšší viskozitu a výrazné tóny druhotných buketních látek. Chuť středně plná až plná, nižší obsah kyselin. Vhodné podávat k vařeným masům, k přírodní úpravě hovězího nebo k bílým sýrům či zeleninové polévce.

 
289
2891289289
Značky
Vína podle Země

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.