BIO Žito celé 200g Wolfberry

 
  • 1 z 2
 

Žito celé Wolfberry BIO 200 g je vhodné na naklíčení, do polévek, pomazánek, salátů, či jako přísada při pečení. Jedná se o produkt ekologického zemědělství.

Dostupnost 5 dnů
Cena 11 Kč bez DPH
13 Kč    
Kód produktu BIO0000514
Značka Wolfberry
Kategorie Superpotraviny, Bio
 
Žito patří od nepaměti k nejdůležitějším obilovinám v lidské stravě. Celá zrna mají díky obsahu vlákniny schopnost vázat vodu, tím zvětšovat objem stolice a tak zrychlit průchod odpadních látek tlustým střevem. Kromě toho změkčují natrávené potraviny v žaludku a střevech, takže jsou účinným pomocníkem v boji proti zácpě. Žito navíc napomáhá normální činnosti jater.

Zrna obsahují celou řadu vitamínů a stopových prvků. Za zmínku stojí především draslík, kterého 100 g zrn obsahují 510 mg z doporučené denní dávky 2000 mg, nebo fosfor, kterého obsahují 332 mg z doporučené denní dávky 700 mg. 

Wolfberry žito je pěstované v BIO kvalitě a zrna jsou výborná jako příloha, zavářka do polévek, jako samostatný pokrm s osmaženou cibulkou, nebo připravená na způsob rizota. Před přípravou nechejte žito alespoň 24 hodin namočit a poté ho asi 2 hodiny vařte. 

Zrna můžete nechat také naklíčit a klíčky, které mají šťavnatou a svěží chuť, můžete přidávat do pomazánek nebo salátů. Naklíčení obilek trvá asi 4 dny, podmínkou je ale časté proplachování zrn proto, aby se zabránilo plísním. 

Vitamíny a minerály ve 100g žita
Vápník: 
24 mg; Železo: 2.63 mg; Horčík: 110 mg; Fosfor: 332 mg; Draslík: 510 mg; Zinek: 2,65 mg; Thiamin: 0.316 mg; Riboflavin: 0,251 mg; Niacin: 4,27 mg; Vitamin B6: 0,294 mg; Kyselina listová: 38 ug; Vitamin A: 11 IU; Vitamin E: (alfa-tokoferol), 0,85 mg; Vitamín K: (fylochinon) 5,9 ug

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 
1430 kJ / 342 kcal; Sacharidy: 69 g; Bílkoviny: 12 g; Tuky: 1.63 g – z toho nasycené 0.2 g; Vláknina: 6.4 g; Sodík: 40 mg

Vlhkost 
14 %

Alergeny 
Lepek

Země původu 
EU

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002 

Obsah
200g
Potraviny vše BIO
Superpotraviny BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více zde