Rioja DOCa Reserva 0,75l Carlos Serres

 
 

Rioja DOCa Reserva  0,75l  Carlos Serres

Dostupnost 5 dnů
Cena 202 Kč bez DPH
245 Kč    
Kód produktu VIS0000101
Značka Carlos Serres
Kategorie Víno
 

 

Degustace:  Suché víno třešňově červené barvy s tenkým terakotovým okrajem, s aroma zralých černých plodů a karamelu s minerálními stopami. Hedvábné a vyzrálé víno, s výbornou taninovou strukturou, elegantní s dlouhotrvajícím dozvukem.

Vinifikace: Po odstopkování a jemném stlačení prochází víno macerací na slupkách před fermentací přibližně 13 dní při maximální teplotě 30°C. Víno zraje 24 měsíců v sudech z amerického a francouzského dubu a dále alespoň 12 měsíců v lahvích. 

Gastronomie:  Dokonalý doplněk grilovaných či dušených mas, lahůdek, steaků a také zvěřiny a výrazných sýrů.

Ocenění:  Grand Prix Vinex 2014 Silver Medal  84 bodů, Prague Wine Trophy 2012 88 bodů 

 

Země původu: Španělsko   Vinářská oblast: Rioja Alta
Dodavatel: Bodegas Carlos Serres, Španělsko   Odrůda: 90% Tempranilo, 10% Graciano
      Objem: 75 cl
Konzumace: 18 – 20 ºC      
Zrání v dubovém sudu: Ano   Kombinace k: Grilovaná masa, Ostatní, Sýry, Zvěřina a divoká drůbež
Vína podle barvy Červená vína
Vína podle klasifikace DOCa
Vína podle Země Španělská
Vinařské oblasti Španělska Rioja

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Historie společnosti po současnost
Charles Serres, muž francouzského původu narozený v Orleans roku 1862, se prosadil jako výrobce vína v La Rioja roku 1885. V té době francouzská vína ničila phylloxera a významný pařížský obchodník s vínem Alfons Vigier požádal Serrese, aby začal s výrobou vína ve Španělsku. A tehdy začalo spojení Serrese s oblastí La Rioja. Zde uplatnil všechny své znalosti a zkušenosti, které získal ve Francii a začal tak vlastně kombinovat dvě rozdílná umění výroby vína, francouzskou eleganci a španělskou sílu, tradici a charakter země. Na počátku se zaměřoval na výrobu Rioji pro francouzský trh, později rozšířil export do celého světa. Roku 1896 založil Charles Serres společnost „Carlos Serres“ a v jeho Bodega se začala pozvedat výroba Rioji k dokonalosti. Výsledkem usilovné práce bylo uznávané víno skvělé pověsti , s významnými oceněními z řady soutěží. Pod jeho vedením zažívala Bodega značný růst a rozvoj. Jeho píle, odborná znalost a schopnost sladit dvě kultury je dědictvím vína Rioja, které mu vše splatilo velkou poctou. Společně s dalšími proslulými muži se podílel na vybudování jména regionu Rioja.

Ve vedení Bodega a v rozvoji kultury Rioji pokračoval jeho syn. Carlos Serres se narodil v Haro roku 1903, obor vinařství vystudoval ve Francii a jako velmi mladý se připojil k rodinnému obchodu s vínem. Díky talentu, který zdědil a zkušenostem, získaným v La Rioje i v Bordeaux se pod jeho vedením stala společnost jednou z nejuznávanějších v La Rioje. Tento muž skvělé pověsti zastával nejvyšší pozice mezi výrobci vína v regionu. Působil jako jednatel vývozní asociace La Rioji (Secretary of the Export association of La Rioja), zástupce vývozců Rioji (Deputy Head of the Rioja Wine Exporters) a konzulární agent Francie (consular Agent of France)...
Odkaz Charlese i Carlose Serrese (jejich osobitý styl a charakter) dodnes tvoří základ výroby kvalitních vín tohoto Bodega.

Výroba vína
V regionu Rioja leží konkrétní oblast, Rioja Alta, jejíž země, klima a lidé jí dělají neobyčejnou. Zde se nacházejí vinice Carlos Serres a zde se také rodí skvělá vína tohoto Bodega. Rioja Alta je nejsevernější oblastí regionu La Rioje. Půda je zde jílovitá, vápencovitá a střetává se zde středomořský a atlantický proud větru. Podnebí a ideální hladina srážek jsou dalšími dvěma faktory, které dělají tento region tolik privilegovaný pro výrobu vína. Původní odrůda Tempranillo tvoří základ červených vín , která jsou tak vytříbená, elegantní a plná charakteru. Každá sklizeň vína je unikátní a provádí se odlišně. Tady je rozhodujícím faktorem znalost, zkušenost a intuice odborníků Bodega. Vlastnosti a potenciál každého vína určují, zda bude určeno pro Crianzu, Reservu nebo Gran Reservu. Zbytek dotváří dřevo sudu a doba uložení v tichu Bodega. Zrání v lahvích je ukončeno dosažením optimálního momentu požitku.


 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více zde